Arnolds Skirmanis

Traumatologa konsultācija

Traumatologs – ortopēds (balsta sistēmas ārsts) specializējas locītavu, skeleta, muskuļu un citu balsta aparāta slimību, traumu (tai skaitā sporta traumu) diagnostikā un ārstēšanā.

Vizītes laikā traumatologs – ortopēds uzdod jautājumus, kas saistīti ar pacienta sūdzībām – sāpēm, nepatīkamām sajūtām locītavās, muskuļos un balsta aparātā. Ārsts noskaidro, kad tās parādījušās, vai ir saistītas ar kādu traumu. Vizuāli tiek novērtēts arī ādas stāvoklis, tūskainība, deformācijas vai kādas citas izmaiņas. Ja sūdzības ir par kādu no locītavām, tiek izvērtēts locītavas kustību apjoms, tās stabilitāte, tiek novērtēts muskuļu spēks un funkcija.

Precīzākai izmeklēšanai var tikt izrakstīts nosūtījums uz palīgdiagnostikas izmeklējumiem – rentgenogrāfiju, ultrasonogrāfiju, datortomogrāfiju vai magnētisko rezonansi.

Nereti pacientam nepieciešama kompleksa ārstēšana un individuāli izstrādāta rehabilitācija, tāpēc traumatologs – ortopēds cieši sadarbojas arī ar citu specialitāšu ārstiem – sporta ārstu, fizioterapeitu, vertebrologu, neirologu. 

Speciālisti: Arnolds Skirmanis

Piesakieties pa tel.: +37126559229

Call Now ButtonPiesaki vizīti!