Limfodrenāžas masāža

Limfātiskā sistēma aptver visas organisma šūnas, tā pievada barības vielas un aizvada no tām atkritumvielas. Limfa plūst pa limfvadiem un mezgliem ar ātrumu tikai 4mm/sek, tā ir ļoti lēna rite, kurai nav sava atsevišķa “sūkņa”. Limfas uzdevums ir regulēt šķidruma līmeni organismā, uzņemt un iznīcināt patogēnus, vecās un bojātās šūnas. Ražojot antivielas, limfa veido organisma imunitāti.

Ir zināmas vairākas ar limfu saistītas saslimšanas un patoloģijas, ar kurām saskaras liela daļa cilvēku. Pie tādām pieskaitāmas limfadenopātija (palielināti limfmezgli), limfostāze (palēnināta limfas attece, tūska), limfocitoze (patoloģiski augsts limfocītu līmenis), limfopēnija (patoloģiski zems limfocītu līmenis), limfoma (ļaundabīgs audzējs). Tie ir nopietni veselības traucējumi, kurus ārstē profesionālu mediķu uzraudzībā. Taču pastāv arī ikdienišķi paradumi, kas apgrūtina limfātiskās sistēmas funkcionalitāti. Pie tādiem pieskaitāmi mazkustīgums, neveselīgi ieradumi (alkohola lietošana, smēķēšana), nepietiekama šķidruma uzņemšana un stress. Šos paradumus mēs varam mainīt savā ikdienā paši.
No limfas atteces ir atkarīgs, cik veiksmīga būs vielmaiņa šūnās. Tāpēc ir svarīgi rūpēties ne tikai par limfas kvalitāti, bet arī stimulēt tās atteci. Dabiski stimulanti limfas attecei ir fiziskās kustības, elpošana, kas ietekmē audu šķidruma spiedienu un asinsvadu pulsāciju, tādējādi veicinot limfas plūsmu. Īpaši būtiska loma limfātiskajai sistēmai un tās atteces stimulēšanai ir rehabilitācijas periodā pēc operācijām, vīrusu saslimšanām vai infekcijām. Stimulējot limfātisko sistēmu, iespējams uzlabot atveseļošanās procesus.

Limfodrenāžas masāža ir lēnu masāžas tehniku apkopojums, ar pumpējošām un drenējošām kustībām uzlabojot limfas atteci pa limfvadiem un limfmezgliem. Visbiežāk limfodrenāžas masāžas izmanto tūskas mazināšanai sejas un kakla rajonā, kā arī atveseļošanās posmos pēc operācijām. Sportistiem šāda masāža noder rehabilitācijas procesā pēc muskuļu un saišu traumām. Šo masāžu var apvienot ar klasisko vai sporta masāžu. Ilglaicīgākam efektam pēc limfātiskās masāžas veic drenējošu teipojumu.
Labākam rezultātam pirms un pēc masāžas vēlams dzert vairāk ūdens un masāžu kursa laikā palielināt fizisko aktivitāšu slodzi.

Pavasaris ir laiks, kad par limfas atteci jārūpējas vairāk. Pēc ziemas vīrusu sezonas limfātiskajai sistēmai ir lielāka slodze. Tāpēc gaidīsim jūs uz limfodrenāžas masāžām ProMed sporta medicīna!

Piesakieties pa tel.: +37126559229

Call Now ButtonPiesaki vizīti!